설에 받은 배들이 오래되서 점점 맛이 없어지고 있습니다. 그래서 배쨈을 만들기로 했습니다. 만들기는 정말 간단합니다. (The pears that I received as new year's day gift are getting bad. And then I decide to make pears jam. It's simple.)

그럼 재료를 알아보죠. (Let's see the the ingredients.)

재료 : 배 3개, 설탕 반컵, 꿀 반컵 (식성에 따라서 설탕과 꿀은 조절하세요. 꿀을 넣지 않고 올리고 당이나 물엿을 넣어도 됩니다.) (Ingredients : pears 3EA, half cup of sugar, half cup of honey, you can control the amount of sugar and honey depending your taste.) 
조리시간 : 1시간 (The time required : 1 hour)
키포인트 : 배를 곱게 갈아야 부드럽습니다. (Key point : You have to grind pears well.)


배는 껍질을 깍아서 준비를 하세요. (First of all, pill the pears.)
채칼이 있다면 채를 써는 것이 쉽고 없다면 칼로 대충 썰으세요. (Shred pears using a cheif's knife or knife.) 
핸드 블랜더로 곱게 갈아줍니다. 일반 믹서를 썰어서 갈아도 됩니다. 재주껏 갈으세요. (Grind pears using a hand blender or a blender.)
처음부터 냄비에 넣고 갈면 끓이기 위해서 옮길 필요가 없습니다. (If you grind them in a pot. you don't need to move it to boil down.)


설탕과 꿀을 넣고 끓여 줍니다.처음에는 큰불로 끓이다가, 일단 끓기 시작하면 불을 작게 줄여서 약 30분정도 자작해질 때까지 졸이면 됩니다. (Add sugar and honey to the pot and boil it. At first simmer them, and it starts to boil turn down the gas, simmer down for about 30 minutes.) 


다 졸여졌습니다. 쨈을 담을 병은 전자레인지에서 소독을 하여 뜨겁게 만든 후에 쨈을 담으면 더 좋습니다. (Now completed. You'd better strillize the bottle in a microwave before put the jam into a bottle.)


이제 빵을 발라 먹기만 하면 됩니다. ^^ (Now, I just need to spead pear jam on brean for my breakfirst.)

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